Didi Gregorius
Didi Gregorius - © ANP

USA Update - Jets starten sterk tegen Predators, Gregorius weer de held bij Yankees

28 april 2018
Winnipeg Jets heeft een uitstekende start gemaakt in de play-offs tegen Nashville Predators: 1-4.

De twee ploegen uit de Central Division waren de meest succesvolle teams uit het reguliere seizoen, met respectievelijk 114 en 117 punten.

In de eerste wedstrijd van de best-of-seven serie van de tweede ronde in de Western Conference deelde de runner-up uit Winnipeg de eerste klap uit.

Brandon Tanev opende de score in de eerste periode, waarna Paul Stastny en Mark Scheifele (2) de productie opvoerden. Goalie Connor Hellebuyck was belangrijk met 47 saves.

Homerun en winnend punt Gregorius
In de MLB blijft Didi Gregorius indruk maken. De Amsterdamse korte stop van New York Yankees sloeg tijdens de 3-4 zege op Los Angeles Angels het winnende punt binnen met een homerun in de tiende inning.

Het was alweer de tiende homer dit seizoen en de vijfde in de laatste vijf wedstrijden voor Gregorius. Hij voert de ranglijst in de MLB aan met het hoogste slaggemiddelde (.368) en met dertig binnengeslagen punten.

Collega-international Andrelton Simmons had eerder in de wedstrijd de Angels op een 3-2 voorsprong geslagen.

Zevende duel Pacers – Cavaliers
Indiana Pacers heeft in de NBA met een overtuigende zege op Cleveland Cavaliers in de play-offs een zevende duel afgedwongen. In eigen huis wonnen de Pacers met 121-87 en trokken de stand gelijk tot 3-3.

Niet sterspeler LebBron James van de Cavaliers, maar Victor Oladipo van de Pacers was de grote man van de wedstrijd. Met 28 punten was de 25-jarige Amerikaan effectiever dan James die slechts tot 22 punten kwam.

De winnaar van de beslissingswedstrijd in Cleveland neemt het in de tweede ronde op tegen Toronto Raptors. De ploeg uit Toronto schakelde in de zesde wedstrijd van de play-offs Washington Wizards uit met 102-92.

Utah Jazz heeft ook de tweede ronde bereikt. Ondanks 46 punten van Russll Westbrook verloor Oklahoma City Thunder met 96-91 in Salt Lake City. Donovan Mitchell was bij Utah goed voor 38 punten.