Dan Girardi scoort in extra tijd
Dan Girardi scoort in extra tijd - © ANP

USA Update - Tampa Bay deelt tik uit, Pelicans verrassen in play-offs

5 mei 2018
Tampa Bay Lightning heeft uitstekende zaken gedaan in de kwartfinales van de play-offs om de Stanley Cup. Dankzij een nipte 4-3 overwinning op Boston Bruins is de stand in het onderling klassement nu 3-1 voor de ploeg uit Florida

Boston stond vlak voor tijd nog met 3-2 voor, maar Steven Stamkos trok de stand gelijk. In 

overtime maakte Dan Girardi de winnende goal, waardoor Tampa Bay een grote stap zet richting de halve finales van de Stanley Cup.

Vegas Golden Knights won het vijfde duel van San Jose Sharks met 5-3. De Golden Knights staan nu met 3-2 voor in de best-of-seven-serie.

Pelicans verrassen in NBA-play-offs
New Orleans Pelicans heeft in de tweede ronde van de play-offs van de NBA voor een verrassing gezorgd door Golden State Warriors te verslaan. 

Het derde duel tussen beide teams eindigde in 119-100. De Warriors hadden de eerste twee wedstrijden gewonnen en leiden in de best-of-seven-serie met 2-1. 

Anthony Davis
Bij de Pelicans speelde Anthony Davis een belangrijke rol. De center noteerde tegen de titelverdediger 33 punten en achttien rebounds. Ook routinier Rajon Rondo had met 21 assists en tien rebounds een groot aandeel in de overwinning.

"Een belangrijke overwinning voor ons", aldus Davis. "We zijn klaar voor de volgende wedstrijd."Klay Thompson was met 26 punten de meest trefzekere basketballer aan de kant van de Golden State Warriors, waar Kevin Durant (21 punten) en Stephen Curry (19 punten) geen goede dag kenden. (FOX Sports/ANP)