Feest bij Winnipeg Jets
Feest bij Winnipeg Jets - © ANP

USA Update - Vliegende start Jets, Yankees winnen na spektakelstuk

13 mei 2018
Winnipeg Jets heeft een vliegende start gemaakt in de Western Conference Final van de NHL tegen Vegas Golden Knights.

De Canadezen wonnen de eerste wedstrijd van de best-of-seven-serie met 4-2, nadat ze binnen acht minuten al op een 3-0 voorsprong stonden.

Dustin Byfuglien, Patrik Laine en Joel Armia waren in de eerste periode trefzeker, waarna Mark Scheifele het kwartet completeerde.

Blake Wheeler tekende voor drie assists en goalie Connor Hellebuyck was goed voor negentien saves.

New York Yankees
New York Yankees heeft in de MLB na twee nederlagen weer een zege geboekt. De ploeg van Didi Gregorius was na een spektakelstuk te sterk voor Oakland Athletics: 7-6.

De Yankees keken halverwege de vijfde inning nog tegen een 2-6 achterstand aan. Met vier punten in het tweede deel werd de stand weer gelijkgetrokken.

In de negende inning leek het alsnog fout te gaan, toen Matt Olson namens Oakland leek te scoren. Na de replay bleek echter dat catcher Gary Sánchez net op tijd de slagman had uitgetikt.

Sánchez kwam vervolgens in de tweede extra inning over de thuisplaat voor de winnende run na een rake klap van Neil Walker.

Didi Gregorius was ook weer eens succesvol. De Amsterdammer, die tot voor kort in bloedvorm verkeerde, tekende voor zijn eerste hit na dertig slagbeurten.

Boston Red Sox
De Yankees delen de leiding in de American League East met Boston Red Sox. De aartsrivalen hebben allebei 27 zeges en twaalf nederlagen achter de naam staan.

De Red Sox zetten zaterdagnacht Toronto Blue Jays met 2-5 aan de kant. Xander Bogaerts droeg met een hit en een run bij aan de zege. (FOX Sports)

Zondag op FOX Sports 6

19:00     MLB: Tigers vs Mariners

22:00     MLB: Dodgers vs Reds

02:00     NHL Playoffs: Lightning vs Capitals Game 2