Kiki Bertens
Kiki Bertens - © ANP

Bertens uitgeschakeld op Roland Garros

2 juni 2018
Kiki Bertens is er op Roland Garros niet in geslaagd de vierde ronde te halen.

De Nederlandse tennisster moest zaterdag haar meerdere erkennen in Angelique Kerber, de Duitse voormalig nummer één van de wereld. Kerber won op het gravel in Parijs in twee tiebreaks: 7-6 (4), 7-6 (4).

De 26-jarige Bertens bereikte twee jaar terug de halve eindstrijd op Roland Garros. Vorig jaar ging de Westlandse in de tweede ronde onderuit tegen de Amerikaanse Catherine Bellis.

Bertens, die in mei nog in de finale stond van het graveltoernooi in Madrid, is bij het Grand Slam-toernooi in Frankrijk nog wel actief in het vrouwendubbelspel.

"Dit doet heel veel pijn en er zit nu nog veel frustratie. Ik heb er echt wel drie kwartier met Raemon over zitten praten'', zei Bertens, daarbij doelend op een gesprek met haar coach Raemon Sluiter.

"De balans was er niet in mijn spel. Ik maakte te veel fouten. Er was te snel paniek en ik was veel te veel aan het twijfelen.''

"Ik heb de flow die ik in Madrid had eigenlijk geen moment gevoeld. Vandaag was het heel erg veel zoeken'', aldus Bertens, die in Madrid doordrong tot de finale.

Serena Williams
Serena Williams heeft zich wel bij de laatste zestien in Parijs weten te scharen. De 36-jarige Amerikaanse was in de derde ronde met 6-3, 6-4 te sterk voor de als elfde geplaatste Duitse Julia Görges en is doorgedrongen tot de laatste zestien speelsters.

Williams speelde in januari 2017 bij de Australian Open haar laatste partij op een grandslamtoernooi. Ze pakte in Melbourne de titel toen ze al zwanger was. In september beviel ze van dochter Alexis Olympia. Na haar rentree maakte Williams nog maar weinig indruk. Ze meldde zich af voor de graveltoernooien in Madrid en Rome.

Bij haar terugkeer in Parijs gaat het iedere wedstrijd beter met Williams, die in de eerste ronde had gewonnen van de Tsjechische Kristyna Pliskova en in de tweede van de Australische Ashleigh Barty.

Serena Williams, drievoudig winnares in het enkelspel op Roland Garros, staat in de vierde ronde tegenover Maria Sharapova. De Russische won het grandslamtoernooi in Parijs twee keer. (FOXSports/ANP)