Robin Haase
Robin Haase - © ANP

Haase ook in dubbelspel uitgeschakeld op Roland Garros

3 juni 2018
Robin Haase is ook uitgeschakeld in het mannendubbelspel op Roland Garros.

Met zijn partner Matwé Middelkoop was de Hagenaar niet opgewassen tegen het als zesde geplaatste Franse duo Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut: 5-7, 6-7, (6).

De tweede ronde tegen de Fransen werd gespeeld over twee dagen. Vrijdag werd de wedstrijd afgebroken bij een 5-4 voorsprong voor de Nederlanders vanwege regenval.

Zondag werd de partij hervat maar begonnen Haase en Middelkoop dramatisch door drie games op rij en dus de eerste set te verliezen.

In de tweede set liet het Nederlandse team twee setpoints onbenut waarna een tiebreak uitkomst moest bieden. Het tweede matchpoint in de tiebreak was een prooi voor de Fransen die daarmee de achtste finales bereikten.

In het enkelspel was Haase in de eerste ronde uitgeschakeld door de Belg David Goffin. Middelkoop komt later op zondag nog in actie met Demi Schuurs in de achtste finale van het gemengd dubbelspel.

Wesley Koolhof
Eerder zondag lag ook Wesley Koolhof uit Roland Garros. Met zijn Nieuw-Zeelandse partner Artem Sitak is hij gestrand in de achtste finales van het dubbelspel. Het als vijfde geplaatste Colombiaanse duo Juan-Sebastian Cabal/Robert Farah was in drie sets te sterk: 3-6 6-4 6-3. (FOX Sports/ANP)