Daria Kasatkina
Daria Kasatkina - © ANP

Kasatkina kraakt Wozniacki, Halep eenvoudig door

4 juni 2018
De Deense Caroline Wozniacki is uitgeschakeld op Roland Garros.

De nummer twee van de plaatsingslijst boog in de vierde ronde van het grandslamtoernooi van Parijs voor de Russin Daria Kasatkina in twee sets: 6-7 (5), 3-6.

Wozniacki won in januari nog de Australian Open, maar in Parijs zette de pas 21-jarige Kasatkina haar de voet dwars. De partij was zondag al begonnen, maar moest door de invallende duisternis worden afgebroken. Wozniacki had toen de eerste set al verloren in de tiebreak. De stand in de tweede set was 3-3.

Kasatkina nam bij de hervatting meteen het initiatief en rekende resoluut af met de Deense. De als veertiende geplaatste Russin treft in de kwartfinale de Amerikaanse Sloane Stephens.

Simona Halep
Simona Halep plaatste zich wel overtuigend voor de kwartfinales. De Roemeense aanvoerster van de wereldranglijst walste in de vierde ronde in een uur tijd over Elise Mertens heen. Ze gunde de als zestiende geplaatste Belgische slechts drie games: 6-2, 6-1.

Halep stond vorig jaar in Parijs in de eindstrijd. Toen verloor ze van de Letse Jelena Ostapenko. De 26-jarige Roemeense wacht nog altijd op haar eerste grandslamoverwinning. In 2014 stond ze ook in de finale in Parijs en eerder dit jaar ging ze onderuit in de finale van de Australian Open. (FOX Sports/ANP)