Serena Williams
Serena Williams - © ANP

Serena Williams trekt zich terug voor duel met Sharapova

4 juni 2018
Tennisster Serena Williams heeft zich teruggetrokken van Roland Garros. Dat deed de Amerikaanse voormalige nummer één van de wereld kort voor het begin van haar partij in de vierde ronde tegen Maria Sharapova.

Williams is geblesseerd, eerder meldde de Amerikaanse zich al af voor de graveltoernooien van Rome en Madrid. Sinds haar terugkeer na de bevalling van een dochter heeft ze haar oude niveau nog niet weten te halen.

De 23-voudig winnares van een grand slam zegt last te hebben van een borstspierblessure. "Het is heel jammer, maar ik kan niet eens fatsoenlijk serveren. Dan heeft het weinig zin de baan op te gaan."

Of ze straks wel op Wimbledon aan de start verschijnt, is vooralsnog onduidelijk. "Ik laat hier op korte termijn een MRI-scan maken en raadpleeg zo veel mogelijk specialisten. Nu weet ik niet waar ik aan toe ben."

Voor Parijs dateerde haar laatste grandslamzege begin 2017, de Australian Open. Ze veroverde in Melbourne de titel, terwijl ze al zwanger was.

Teleurstelling 

Op Roland Garros, waar ze drie keer won, leek ze weer aardig op dreef. Williams versloeg achtereenvolgens de Tsjechische Kristyna Pliskova, de Australische Ashleigh Barty en de Duitse Julia Görges. "Het ging fantastisch", vond ze zelf. "Mijn terugkeer op het niveau van een grand slam was bijna perfect. Dit is een ongelooflijke teleurstelling." (FOX Sports/ANP)