Dominic Thiem
Dominic Thiem - © ANP

Thiem via aangeslagen Zverev naar halve finales

5 juni 2018
Dominic Thiem heeft voor het derde jaar op rij de halve finales bereikt van Roland Garros.

De Oostenrijkse specialist op gravel, had in de kwartfinale weinig moeite met Alexander Zverev, die in de tweede set een bovenbeenblessure opliep en daarna aangeslagen over de baan liep.

Thiem versloeg de Duitse nummer twee van de plaatsingslijst binnen 2 uur in drie sets: 6-4, 6-2, 6-1. Na drie vijfsetters leek de koek nu op voor Zverev.

Thiem staat in de halve finale tegenover de winnaar van de partij tussen Djokovic en de Italiaanse verrassing Marco Cecchinato.

Keys
​Bij de vrouwen heeft Madison Keys zich als eerste geplaatst voor de halve finales. De 23-jarige Amerikaanse, vorig jaar verliezend finaliste op de US Open, ontdeed zich in de kwartfinale van de ongeplaatste Joelia Poetintseva uit Kazachstan: 7-6 (5), 6-4. Keys was in de voorgaande jaren nooit verder gekomen dan de vierde ronde in Parijs.

Stephens

Ook

Sloane Stephens heeft zich geplaatst voor de halve finales van Roland Garros. De als tiende geplaatste Amerikaanse rekende met 6-3, 6-1 overtuigend af met Daria Kasatkina uit Rusland.

Stephens kan zich nu opmaken voor een duel met haar landgenote Madison Keys, die te sterk was voor Joelia Poetintseva uit Kazachstan. De partij tegen Keys is een herhaling van de finale van de US Open, waarin Stephens haar landgenote versloeg.

Zowel Stephens als Keys staat voor het eerst in de halve finales van Roland Garros. Voor beiden was het beste resultaat tot deze editie de vierde ronde. (FOX Sports/ANP)