Rafael Nadal
Rafael Nadal - © ANP

Nadal stelt na regen orde op zaken

7 juni 2018
Rafael Nadal heeft in deel twee van zijn partij tegen de Argentijn Diego Schwartzman orde op zaken gesteld.

Terwijl de zon in Parijs weer volop scheen, trok de Spaanse tennisser met overtuigende cijfers de winst naar zich toe: 4-6, 6-3, 6-2, 6-2. Nadal haalde daardoor de laatste vier op Roland Garros.

Het duel in de kwartfinales was woensdag tijdens de tweede set afgebroken vanwege de regen. Schwartzman had de eerste met 6-4 gewonnen en bezorgde Nadal daarmee het eerste setverlies op Roland Garros sinds diens nederlaag in de kwartfinale in 2015 tegen Novak Djokovic.

Nadal won na die kwartfinale 37 sets op rij. In 2016 moest hij zich na twee gewonnen partijen vanwege een polsblessure wel afmelden voor de derde ronde. Vorig jaar pakte Nadal in Parijs zonder setverlies La Décima, zijn tiende eindzege.

​Hervatting
Het duel met Schwartzman ging donderdag verder bij een stand van 5-3 in het voordeel van de Spaanse nummer een van de wereld. Nadal serveerde de set uit en nam met een break ook gelijk de leiding in set drie.

De 25-jarige Schwartzman, twaalfde op de mondiale ranglijst, leverde even later weer zijn service in. De Argentijn kreeg op 5-2 vier kansen om terug te breken, maar Nadal werkte al die breakpoints weg en trok de set naar zich toe.

Schwartzman slaagde er niet meer in Nadal echt in de problemen te brengen. (FOX Sports/ANP)