Simona Halep met de trofee
Simona Halep met de trofee - © ANP

Halep breekt ban met titel op Roland Garros

9 juni 2018
Simona Halep heeft in Parijs de ban gebroken. De nummer één van de wereldranglijst veroverde voor de eerste keer in haar loopbaan de titel op een Grand Slam-toernooi.

Ze behaalde haar vurig gewenste triomf op Roland Garros. Halep was in een grillige finale in drie sets te sterk voor de als tiende geplaatste Amerikaanse Sloane Stephens: 3-6, 6-4, 6-1.

Halep stond voor de vierde keer in een Grand Slam-finale. Op de gravelbaan in Parijs ging het eerder in de eindstrijd fout in 2014 en 2017. Begin dit jaar verloor ze ook de eindstrijd op de Australian Open in Melbourne.

Halep is de tweede Roemeense tennisster die een majortitel bemachtigt in het enkelspel. In 1978 was Virginia Ruzici de eerste winnares, eveneens op Roland Garros.

Halep versloeg Stephens voor de zesde keer in acht onderlinge duels. De Amerikaanse behaalde haar twee zeges op haar Roemeense rivale op hardcourt.

Stephens speelde voor de tweede keer in een Grand Slam-finale. In 2017 won de nummer tien van de wereldranglijst de US Open. Ze verloor in Parijs voor de eerste keer in haar loopbaan een WTA-finale, na zes geslaagde titelduels op rij. (FOX Sports/ANP)