Jonathan Schoop
Jonathan Schoop - © ANP

USA Update - Schoop en Orioles verrassen Albies’ Braves, grand slam voor Reds-pitcher

24 juni 2018
Baltimore Orioles heeft de goede vorm weer te pakken. De ploeg van Jonathan Schoop was in Atlanta met 5-7 te sterk voor de Braves van Ozzie Albies.

Voor Baltimore, de hekkensluiter in de American League East was het de vierde zege in zes wedstrijden. Atlanta, koploper in de oostelijke divisie van de National League, gaat in omgekeerde richting met de derde zeperd op rij.

Twee rake klappen
De Orioles hadden maar twee rake klappen nodig om tot hun volledige productie te komen. Mark Trumbo tekende in het eerste bedrijf meteen voor vier punten dankzij een grand slam-homerun, waarna Chris Davis in de vijfde inning drie man binnensloeg met een tweehonkslag.

Oranje-international Schoop was dit keer belangrijker op het tweede honk dan met de knuppel. De eveneens in Willemstad geboren Albies had daarentegen vier hits in vijf slagbeurten, maar kon de nederlaag niet voorkomen.

Grand slam pitcher DeSclafani
Een van de meest memorabele momenten van de avond vond plaats in Cincinnati bij de 11-2 zege van de Reds op Chicago Cubs. Pitcher Anthony DeSclafani vuurde in de derde inning met drie man op de honken een bal over de hekken.

Voor de 28-jarige DeSclafani was de grand slam-homerun pas zijn eerste dinger uit zijn carrière, na 66 wedstrijden in de MLB. Het was tevens pas de eerste grand slam voor een Reds-werper sinds 1959, en toen waren de Cubs eveneens de tegenstander. (FOX Sports)

Zondag op FOX Sports 6

19:00     MLB: Rays vs Yankees

22:00     MLB: Angels vs Blue Jays