James Harden
James Harden - © Pro Shots

USA Update - James Harden uitgeroepen tot MVP, walk-off homerun voor Ozzie Albies

26 juni 2018
James Harden is uitgeroepen tot meest waardevolle speler van de NBA.

De superster van Houston Rockets versloeg in de MVP-verkiezing LeBron James (Cleveland Cavaliers) en Anthony Davis (New Orleans Pelicans).

Harden loodste de Rockets tijdens de reguliere competitie naar de eerste plaats van Western Conference. In de play-offs verloor de ploeg uiteindelijk nipt van de latere kampioen Golden State Warriors.

De 28-jarige shooting guard is de derde speler uit de clubgeschiedenis die is uitgeroepen tot MVP, na Moses Malone (1979 en 1982) en Hakeem Olajuwon (1994).

Walk-off homerun Ozzie Albies
In de MLB zal niemand gek opkijken als Ozzie Albies aan het einde van het seizoen in de running is voor de prijzen. De tweedehonkman van Atlanta Braves is dit jaar een van de meest indrukwekkende slagmannen van de competitie.

Albies was maandagnacht opnieuw beslissend voor zijn ploeg tijdens de 5-4 zege op Cincinnati Reds. De op Curaçao geboren publiekslieveling vuurde bij de stand 4-4 in de elfde inning de bal over de hekken voor het winnende punt.

Het was de eerste walk-off homerun uit zijn carrière en de zeventiende homer van het seizoen. Hij is momenteel gedeeld derde in het homerunklassement van de National League.

Albies, die tegen de Reds voor drie hits, twee runs en twee binnengeslagen tekende, voorspelde zijn homerun van te voren tegen een teamgenoot.

“Het is tijd om naar huis te gaan, tijd voor een verre bal”, zou hij gezegd hebben tegen Danny Santana in de dug-out. “Ik had maar een doel; een homerun slaan.” (FOX Sports)

Dinsdag op FOX Sports 6

18:00     MLB: Rays vs Nationals