LeBron James
LeBron James - © ANP

USA Update - James legt bod Cavaliers naast zich neer, Yankees verslaan aartsrivaal Red Sox

30 juni 2018
LeBron James heeft een bod van ruim 30 miljoen euro om nog een jaar voor de Cleveland Cavaliers te spelen naast zich neergelegd.

Hij gaat op zoek naar een meerjarige deal die hem tussen de 150 en 200 miljoen dollar moet opleveren. Los Angeles Lakers zou hoog op het lijstje staan om hem in te lijven.De 33-jarige superster had nog een optie voor contract voor seizoen 2018-2019, maar hij besloot vrijdag deze niet te lichten. Vanaf zondag kunnen clubs met de superster in gesprek. Om James voor vier jaar in te lijven dienen clubs 152 miljoen dollar neer te tellen.

In theorie is het ook mogelijk dat Cleveland alsnog een contract overeenkomt met James, maar dan dient die club de komende vijf jaar een kleine 42 miljoen dollar per seizoen naar James over te maken.

James speelde gedurende twee perioden in Cleveland en veroverde daar in 2016 het NBA-kampioenschap. Dit seizoen verloor James met zijn club roemloos (4-0) de NBA-finale van Golden State Warriors.

In 2010 maakte hij een veelbesproken overstap naar Miami Heat en keerde naar vier jaar terug naar zijn geboortestaat.

Yankees winnen eerste duel met Red Sox
New York Yankees heeft het eerste duel van een serie van drie met aartsrivaal Boston Red Sox gewonnen. De ploeg van Didi Gregorius was met 8-1 te sterk voor de Red Sox van Xander Bogaerts.

Met de zege komt de koploper van de American League East op 53 zeges en 26 nederlagen. Naaste belager Boston staat op 55-28.

De 37-jarige Yankees-pitcher CC Sabathia was vrijwel onbespeelbaar, terwijl Greg Bird (2), Miguel Andujar en Aaron Judge namens de thuisploeg voor homeruns tekenden.

De Amsterdamse Yankee Gregorius was goed voor een hit en een run. Collega-international Bogaerts kon geen indruk  maken met de knuppel.

Zaterdag op FOX Sports 6

22:00     MLB: Orioles vs Angels

01:00     MLB: Yankees vs Red Sox