Haase
Haase - © ANP

Haase tegenover Kyrgios, Thiem haakt af

3 juli 2018
Robin Haase heeft de tweede ronde van Wimbledon bereikt. De Haagenaar versloeg op het gras in Londen de Roemeen Marius Copil met 7-6 (0), 7-5, 4-6, 7-6 (4).

Begin dit jaar stonden Haase en Copil in Sofia voor het eerst op de ATP Tour tegenover elkaar. Toen verloor Haase in twee sets van zijn opponent.

In Londen wist Haase echter toch overeind te blijven en won voor het eerst sinds Roland Garros vorig jaar weer een wedstrijd op een Grand Slam-toernooi.

Haase speelt in de tweede ronde tegen de als vijftiende geplaatste Australiër Nick Kyrgios.

Nadal
Ook Rafael Nadal begon goed aan Wimbledon. De als tweede geplaatste Spanjaard rekende in zijn eerste partij in drie sets af met de Israëliër Dudi Sela: 6-3, 6-3, 6-2.

Nadal speelde na het behalen van zijn elfde titel op Roland Garros geen officiële wedstrijden meer. Na zoveel partijen op gravel gaf hij in de voorbereiding op Wimbledon de voorkeur aan rust.

Thiem en Goffin eruit
Dominic Thiem moest geblesseerd opgeven.

De als zevende geplaatste Oostenrijker kon bij een stand van 4-6, 5-7, 0-2 tegen routinier Marcos Baghdatis vanwege rugproblemen niet meer verder spelen.

Thiem is na Grigor Dimitrov en David Goffin de derde top tienspeler die in de eerste ronde van Wimbledon is uitgeschakeld. Goffin verloor in drie sets van de Australiër Matthew Ebden: 6-4, 6-3, 6-4. (FOX Sports/ANP)