Max Verstappen
Max Verstappen - © FOXSports.NL

Verstappen valt vlak voor einde uit

8 juli 2018
Max Verstappen is er niet in geslaagd voor de vierde keer op rij op het podium te eindigen in een Formule 1-race.

De Limburger viel vier ronden voor het einde van de Grote Prijs van Groot-Brittannië uit met een kapotte Red Bull.

De Limburger leek af te stevenen op de vierde plaats, maar moest in de hectische slotfase de Fin Kimi Räikkönen voorbij laten gaan. Daarna maakte hij een slippertje, waardoor hij terugviel naar de dertiende plaats. Kort daarna begaf zijn Red Bull het.

Verstappen won vorige week de race in Oostenrijk en behaalde daarvoor een tweede en derde plek.

De Nederlander was vooraf niet gerust op een goed resultaat, omdat zijn bolide naar eigen inzicht pure snelheid tekort kwam om het Mercedes en Ferrari echt lastig te kunnen maken op Silverstone.

Hij startte vanaf plek vijf en moest hopen op reuring voor hem.

Verstappen werd op zijn wenken bediend door een schuiver van Lewis Hamilton, die vanaf poleposition was gestart en een tik kreeg van Räikkönen.

Verstappen ontweek de glijdende bolide van de Britse wereldkampioen en won twee posities. Hij schoof door van de vijfde naar de derde plaats.

Een harde crash van Marcus Ericsson (Sauber) deed Verstappen besluiten een tweede bandenwissel te maken. Hij keerde als vierde terug op de baan.

Een eerste aanval van Räikkönen wist Verstappen nog fraai te pareren, maar bij een volgende poging van de ervaren Fin moest de Nederlander wijken. Kort daarna raakte hij de controle over zijn bolide kwijt en spinde. Verstappen zette de race wel voort, maar zijn Red Bull bleek toch te veel schade te hebben opgelopen om de finish te kunnen halen. (FOX Sports/ANP)