Vincenzo Nibali
Vincenzo Nibali - © ANP

Nibali verlaat Tour de France met gebroken ruggenwervel

19 juli 2018
Vincenzo Nibali gaat vrijdag niet meer van start in de Tour de France. De Italiaanse kopman van Bahrein-Merida heeft een ruggenwervel gebroken.

Nibali, winnaar van de Tour in 2014, ging donderdag in het slot van de twaalfde etappe onderuit. Eerst leek een motor die moest uitwijken voor het publiek de oorzaak, maar op beelden is te zien dat Nibali tegen het asfalt ging na een botsing met toeschouwers. Nibali hervatte vrij snel de koers en wist de achterstand op de koplopers beperkt te houden. Meteen na de finish gaf hij aan al veel last van zijn rug te hebben.

"Ik ben net terug in het hotel. Helaas is het resultaat van het medisch onderzoek niet goed voor me. De wervelbreuk is bevestigd. Ik ga morgen naar huis voor een periode van herstel. Bedankt voor alle steunbetuigingen'', schrijft Nibali op Twitter.

In het algemeen klassement nam Nibali na donderdag de vierde plaats in, met een achterstand van 2.37 op leider Geraint Thomas. Tom Dumoulin staat derde in de strijd om de gele trui. (FOX Sports/ANP)

Fraile pakt zege in Tour-etappe

21 juli 2018
Fraile pakt zege in Tour-etappe
De Spanjaard Omar Fraile heeft de veertiende etappe van de Tour de France gewonnen. De renner van Astana achterhaalde in de slotklim, kort voor...