WTA Moskou finale Danilovic vs Potapova

'Lucky loser' Danilovic (17) schrijft historie in Moskou

29 juli 2018
De pas zeventienjarige Olga Danilovic heeft zondag haar eerste WTA-titel op haar naam geschreven. In de finale in Moskou was ze in drie sets te sterk voor leeftijdsgenote Anastasia Potapova: 7-5, 6-7, 6-4.

De Servische Danilovic schrijft daarmee geschiedenis: ze is de eerste die als 'lucky loser' een WTA-titel wint. Ze wist zich in eerste instantie niet te plaatsen via kwalificatiewedstrijden, maar mocht toch meedoen aan het hoofdtoernooi omdat Irina-Camelia Begu en Petra Martic afhaakten.

Danilovic trok  in de finale na een spannende eerste set aan het langste eind. In de tweede set was Danilovic al dicht bij de winst, maar ze verpestte een matchpoint. De Russische Potapova sleepte een derde set uit het vuur. Danilovic wist de partij op haar vierde matchpoint uiteindelijk toch te beslissen.

Dat de twee tieners de finale haalden, was zeer verrassend. Danilovic versloeg Julia Görges in de kwartfinales. Potapova, die dankzij een wildcard op de hoofdtabel stond, haalde het in de eerste halve finale na opgave van de Sloveense Tamara Zidansek. (FOX Sports)