Blake Swihart
Blake Swihart - © ANP

USA Update: Boston Red Sox vergroot voorsprong na benauwde zege

31 juli 2018
Boston Red Sox is verder uitgelopen in de American League East na een nipte 2-1 zege in de dertiende inning op Philadelphia Phillies.

Na de 75ste overwinning van het seizoen heeft de ploeg van Xander Bogaerts (75-33) zes wedstrijden voorsprong op New York Yankees (67-37). De runner-up kwam maandagnacht niet in actie.

Niet alleen zijn Boston en New York de beste ploegen in de oostelijke divisie van de American League, het zijn tevens de meest succesvolle teams dit seizoen in de complete MLB.

Geduld
De fans op Fenway Park moesten tegen de Phillies wel lang geduld hebben. Na negen innings stond het nog altijd maar 1-1 na knap werk van de startende werpers David Price en Aaron Nola.

Het was uiteindelijk pinch-hitter Blake Swihart die in de vierde extra inning de held van de Red Sox werd. De reserve-catcher hielp met een tweehonkslag Eduardo Nuñez over de thuisplaat voor de winnende run.

Bogaerts wist - net als de overige slagmannen in de top vijf van de batting order - geen enkele hit te produceren. (FOX Sports)

Dinsdag op FOX Sports 6:

22:00 MLB: Padres vs Giants