Daniel Ricciardo
Daniel Ricciardo - © Pro Shots

Ricciardo verlaat Red Bull na dit seizoen

3 augustus 2018
Daniel Ricciardo is volgend jaar geen teamgenoot meer van Max Verstappen bij Red Bull in de Formule 1. De Australische autocoureur verlaat aan het einde van dit seizoen de Oostenrijkse renstal.

De goedlachse coureur behaalde in totaal zeven grandprixzeges. Dit jaar was hij de beste in China en Monaco. De komende twee jaar gaat hij rijden voor Renault. Daar neemt hij het stoeltje over van de Spanjaard Carlos Sainz en wordt hij teamgenoot van de Duitser Nico Hülkenberg.

Het besluit van Ricciardo om te vertrekken bij Red Bull komt als een verrassing, want hij liet eerder deze week nog doorschemeren dat een nieuw contract bij Red Bull op een haar na rond was. Ook de teamleiding van Red Bull liet meermaals doorschemeren dat Ricciardo zijn aflopende contract zou verlengen. Hij reed sinds 2014 voor Red Bull in de koningsklasse en won zeven keer een grand prix. Dit jaar was hij de beste in China en Monaco.

 

De 29-jarige Australiër, met de vreemde gewoonte om de champagne na een overwinning uit zijn schoen te drinken, talmde met het zetten van een handtekening. Hij hoopte de overstap te maken naar een van de twee topteams, maar Mercedes en Ferrari hebben geen interesse getoond. Desondanks koos hij toch voor een vertrek bij Red Bull, dat hem al in 2008 opnam in het opleidingsteam.

Teambaas Christian Horner liet weten de beslissing van de 29-jarige Ricciardo volledig te respecteren. ,,Hij heeft jarenlang met de grootste toewijding voor ons gereden, met als hoogtepunten natuurlijk zijn zeven overwinningen. We gaan ons nu beraden op zijn opvolging. We hebben diverse kandidaten.''

Renault behoort niet tot de topteams, maar de Franse autofabrikant heeft wel ambities. ,,We zijn in de Formule 1 om te strijden voor de wereldtitel. Met Ricciardo in ons team onderstrepen we die doelstelling'', zei Renault-baas Jérôme Stoll.

Ricciardo zei dat hij een van de moeilijkste beslissingen in zijn leven moest maken. ,,Ik weet dat Renault nog een lange weg te gaan heeft, maar ik voelde dat het tijd was voor een andere omgeving en nieuwe uitdaging.'' (FOX Sports/ANP)