Kiki Bertens
Kiki Bertens - © ANP

Bertens terug met eenvoudige zege in Montreal

7 augustus 2018
Kiki Bertens heeft haar eerste optreden sinds Wimbledon eenvoudig gewonnen. De 26-jarige Wateringse versloeg de Canadese Carol Zhao in de eerste ronde van het tennistoernooi in Montreal met 6-1, 6-2.

Bertens liet op Wimbledon zien dat ze ook op gras uit de voeten kan. De beste tennisster van Nederland, die de meeste overwinningen op gravel boekte, reikte in Londen tot de kwartfinales.

Het graveltoernooi van Gstaad, dat na Wimbledon op de tenniskalender stond, sloeg Bertens dit keer over. Vorig jaar won ze dat toernooi. Op het hardcourt in Montreal keerde ze terug op de tennisbaan.

Bertens trof met Zhao een Canadese. De nummer 18 van de wereld had geen enkele moeite met haar tegenstandster, die 137e staat op de mondiale ranking. Zonder aanpassingsproblemen op een nieuwe ondergrond sloeg Bertens zichzelf naar de volgende ronde. Daarin treft ze de als negende geplaatste Tsjechische Karolina Pliskova. (FOX Sports/ANP)

Bertens stunt tegen Pliskova

8 augustus 2018
Bertens stunt tegen Pliskova
Kiki Bertens heeft op het WTA-toernooi van Montreal een geweldige prestatie geleverd. De Wateringse versloeg de Tsjechische Karolina Pliskova,...