ATP Toronto: Haase vs. Khachanov

Geen nieuwe halve finale voor Haase in Rogers Cup

11 augustus 2018
Robin Haase lukte het afgelopen nacht niet zijn beste resultaat ooit te evenaren. Een mooie week eindigde in deceptie na een nederlaag in de kwartfinales van het Masters toernooi in Toronto tegen de Rus Karen Khachanov: 6-3, 6-1.

Een mislukte volley bracht Haase op eigen service halverwege de eerste set in de problemen. Na de break in die zevende game snelde Khachanov naar winst in de eerste set: 6-3.

Haase, de nummer 38 van de wereld, kon in de hele wedstrijd niet één breakpoint creëren tegen het 22-jarige servicekanon uit Rusland. Na een break in het tweede bedrijf bij een 2-1 voorsprong, trok Khachanov - de mondiale nummer 37 - de tweede set en daarmee de zege vlot naar zich toe: 6-1.

Vorig jaar haalde Haase de halve finales van de Rogers Cup. Toen verloor de Nederlander nipt van Roger Federer. Een halve finale zat er nu niet in voor Haase, maar de Nederlander kan nog wel met een positief gevoel terugkijken: het was zijn derde kwartfinale ooit bij een Masters 1000-toernooi.

Khachanov speelt morgen (zaterdag) zijn eerste halve finale op een Masters toernooi tegen Rafael Nadal. Ook die wedstrijd is live te zien op FOX Sports. (FOX Sports)