Kenley Jansen
Kenley Jansen - © ANP

USA Update: Nieuwe hartoperatie Kenley Jansen, Albies’ Braves winnen twee keer

14 augustus 2018
Kenley Jansen ondergaat waarschijnlijk opnieuw een operatie aan zijn hart. De closer van Los Angeles Dodgers werd afgelopen week met hartritmestoornissen opgenomen in een ziekenhuis en onderzoek heeft uitgewezen dat een ingreep verstandig is.

Jansen kampte in 2011 en 2012 ook met hartritmestoornissen. “Daardoor waren we er nu op tijd bij. Kenley heeft de klachten bijtijds aangegeven”, aldus Andrew Friedman, voorzitter van de Dodgers.

Jansen is vermoedelijk tot en met september uitgeschakeld.

Homerun-held Acuña schrijft geschiedenis bij Braves
Atlanta Braves kende ondertussen een prima dag met niet één, maar twee overwinningen op Miami Marlins. De ploeg van Ozzie Albies was met 9-1 en 6-1 te sterk in de doubleheader.

De op Curaçao geboren tweedehonkman was in de eerste wedstrijd goed voor twee hits en twee binnengeslagen punten en tekende voor twee hits en een run in het tweede duel.

De grote man bij de Braves was echter Ronald Acuña Jr. De leadoff-hitter begon beide wedstrijden met een homerun, waarmee hij pas de vierde speler in de geschiedenis werd die dit presteerde.

Harry Hooper (1913), Rickey Henderson (1993) en Brady Anderson (1999) gingen Acuña in het verleden voor.

Voor Acuña waren het homeruns drie en vier in de laatste vier wedstrijden.

Anthony verkast naar Houston Rockets 
In de NBA was het grote nieuws dat Carmelo Anthony verkast naar Houston Rockets. De 34-jarige basketballer was een van de belangrijkste spelers van Oklahoma City Thunder, maar na een teleurstellend seizoen wilde hij daar graag weg.

Volgens Amerikaanse media ondertekent Anthony een éénjarig contract en gaat hij omgerekend 2,1 miljoen euro verdienen.

Anthony won met de Verenigde Staten drie keer goud bij de Olympische Spelen. In de NBA noteert hij per wedstrijd gemiddeld 24,1 punten, 6,5 rebounds en drie assists. (FOX Sports)