ATP Cincinnati: Djokovic vs. Cilic

Djokovic kan unieke Golden Masters Series ruiken

18 augustus 2018
Novak Djokovic is nog één stap verwijderd van het binnenhalen van de enige masterstitel die nog ontbreekt op zijn erelijst: Cincinnati. In een spannende halve finale versloeg Djokovic de Kroaat Marin Cilic: 6-4, 3-6, 6-3

Djokovic kan in Ohio de eerste speler worden die alle ATP World Tour Masters 1000-evenementen op zijn naam brengt. Het ATP Cincinnati is het enige toernooi van de negen dat de Serviër nog mist op zijn palmares. 

Blessureleed
De Servische voormalig nummer één van de wereld is weer helemaal terug aan de top na lang blessureleed. Djokovic viel daardoor uit de top twintig, maar is inmiddels weer de nummer tien van de wereldranking. De 31-jarige Serviër won dit jaar Wimbledon en zette zijn goede vorm door op het masterstoernooi van Cincinnati.

Op het Amerikaanse hardcourt schakelde hij titelverdediger Grigor Dimitrov uit en versloeg daarna ook de Canadees Milos Raonic.

Tegen de nummer zeven van de wereld had 'Djoko' het moeilijk. Op vechtlust knokte hij zich naar de winst en heeft hij zijn masterslijstje bijna compleet.

In de finale moet hij dan wel zien af te rekenen met Roger Federer. De Zwitserse nummer twee van de wereld zag zijn tegenstander David Goffin opgeven met een schouderblessure bij de stand 7-6, 1-1 in het voordeel van Federer. (FOX Sports/ANP)