ATP Cincinnati: Djokovic vs. Federer

Unieke Golden Masters Series Djokovic na eindzege in Cincinnati

20 augustus 2018
Novak Djokovic heeft in zijn zesde poging eindelijk de titel in Cincinnati veroverd. De Serviër veroverde de enige nog ontbrekende masterstitel in zijn erelijst door zevenvoudig winnaar Roger Federer in twee sets te verslaan: 6-4, 6-4.

Djokovic is de eerste speler die de serie van negen masterstoernooien allemaal heeft gewonnen. In de vijf voorgaande finales moest Djokovic drie keer buigen voor de Zwitser.

Scherper
In deze finale was hij scherper dan Federer. Djokovic had in de eerste set aan één break op 3-3 voldoende. Het was opmerkelijk genoeg de eerste ingeleverde servicebeurt voor Federer na honderd gewonnen games op rij.

Federer begon de tweede set nog wel met een break, maar hij zag de Serviër door veel fouten terugkomen en zelfs een break voorsprong nemen. Op 5-4 mocht Djokovic zelf serveren voor de winst en zijn zeventigste toernooititel. Daarbij maakte hij na bijna anderhalf uur spelen geen fout.

De Servische voormalig nummer één van de wereld is weer helemaal terug aan de top na lang blessureleed. Op het Amerikaanse hardcourt schakelde hij titelverdediger Grigor Dimitrov uit en versloeg daarna ook de Kroaat Marin Cilic die het toernooi in 2016 won.

Achtbaan
“De laatste tijd in mijn carrière was een soort achtbaan. Daarom voelt het een beetje onwerkelijk om hier nu als winnaar te staan”, zei hij. Federer feliciteerde Djokovic ook met het winnen van alle toernooien uit de serie. ,,Ik ben heel trots op je."

Djokovic won het toernooi van Indian Wells vijf keer en dat van Miami zes keer. In Monte Carlo en Madrid was hij twee keer de beste, in Rome vier keer. De Serviër won vier keer in Montreal/Toronto en Parijs en drie keer in Shanghai. Met de zege in Cincinnati is de reeks compleet. (FOX Sports/ANP)