Tourstart Utrecht 2015
Tourstart Utrecht 2015 - © ANP

Ronde van Spanje start in 2020 in Utrecht

27 augustus 2018
De Ronde van Spanje gaat in 2020 van start Nederland, meldden bronnen aan het AD. Op vrijdag 21 augustus begint de wielerronde met een ploegentijdrit in Utrecht.

Daarnaast staan er nog een rit van Den Bosch naar Utrecht (zaterdag) en een etappe met start en finish in Breda (zondag) op het programma.

Het wordt de tweede keer dat de derde grote wielerronde van het jaar in Nederland begint. In 2009 won Fabian Cancellara de openingstijdrit op het TT-circuit in Assen. De dagen erna waren ook Emmen en Venlo nog aankomstplaatsen.

Eerder werd al bekend dat de provincies Utrecht en Noord-Brabant en de gemeenten hun toestemming hadden gegeven aan de organisatie, maar Vuelta-baas Javier Guillén moest de knoop nog definitief doorhakken.

Utrecht, Den Bosch en Breda waren al langer bezig om de Vuelta terug naar Nederland te halen. Afgelopen week was er een delegatie in Málaga, waar zaterdag de Ronde van Spanje van start ging, om met de organisatie te praten.

Utrecht heeft al ervaring met het organiseren van de start van een grote wielerronde. In 2015 was de Grand Départ van de Tour de France in de Domstad. (FOX Sports)