Odell Beckham Jr.
Odell Beckham Jr. - © ANP

USA Update - OBJ grootverdiener, 'good old' Ginobili stopt

28 augustus 2018
Odell Beckham jr. is sinds maandag de best betaalde wide receiver in de geschiedenis van de NFL. De 25-jarige Amerikaan zette zijn handtekening onder een nieuw vijfjarig contract bij New York Giants, waarbij hij een slordige 95 miljoen dollar kan opstrijken.

Volgens Amerikaanse media gaat OBJ gegarandeerd 65 miljoen dollar verdienen, en kan hij de overige 30 miljoen vangen in de vorm van bonussen en andere inkomsten. 

Ginobili heeft er genoeg van
De Argentijnse basketballer Manu Ginobili heeft op 41-jarige leeftijd een punt gezet achter zijn lange en succesvolle carrière.

"Ik ben iedereen enorm dankbaar die de afgelopen 23 jaar onderdeel is geweest van mijn leven: familie, vrienden, teamgenoten, coaches, trainers, fans. Het was een geweldige reis, die mijn stoutste dromen ver heeft overtroffen", schreef Ginobili op Twitter.

Het leverde hem een stroom aan lofuitingen op via sociale media, onder anderen van de twee grootste sterren van dit moment in de NBA, LeBron James en Stephen Curry.

De shooting guard maakte in 1995 zijn debuut als profbasketballer in de Argentijnse competitie. Zeven jaar later verhuisde Ginobili naar de Amerikaanse topcompetitie NBA, waar hij ging spelen voor San Antonio Spurs.

De Argentijn werd met de Spurs vier keer kampioen, in 2003, 2005, 2007 en 2014. Ginobili, die samen met Tim Duncan en Tony Parker de 'Big Three' vormde in San Antonio, verdiende daarnaast tal van individuele prijzen. Met Argentinië pakte hij in 2004 olympisch goud op de Spelen van Athene, vier jaar later in Peking was er brons. (FOX Sports/ANP)