David Ferrer en Rafael Nadal
David Ferrer en Rafael Nadal - © ANP

Noodgedwongen einde voor Ferrer tegen Nadal

28 augustus 2018
De tenniscarrière van David Ferrer heeft een vervelend einde gekregen. De 36-jarige Spanjaard moest in de eerste ronde van de US Open tegen landgenoot Rafael Nadal geblesseerd opgeven.

Ferrer stond in de tweede set met 4-3 voor toen een kuitblessure hem dwong te stoppen. "Sorry dat ik de partij niet kan afmaken'', zei de winnaar van 27 ATP-toernooien in het Arthur Ashe-stadion. Het publiek trakteerde Ferrer op een klaterend applaus.

De voormalige nummer 3 van de wereld had vooraf al aangekondigd dat de US Open zijn laatste grandslamtoernooi zou worden. "Ik voel me heel slecht. Ik heb nog wel een injectie laten zetten in mijn kuit, want ik had pijn. Ik heb het geprobeerd, maar het ging echt niet'', zei Ferrer, die de eerste set met 6-3 had moeten afstaan aan Nadal.

De titelverdediger en drievoudig winnaar in New York (2010, 2013 en 2017) troostte Ferrer met een omhelzing aan het net. "David is een van mijn beste vrienden op de tour, we hadden samen geweldige dingen beleefd'', zei Nadal, die het in de tweede ronde opneemt tegen de Canadees Vasek Pospisil. "Het is heel jammer dat het voor hem zo eindigt.''

Djokovic
Novak Djokovic heeft zich in de eerste ronde van de US Open in New York niet laten verrassen. De nummer zes van de plaatsingslijst was in vier sets te sterk voor de Hongaar Marton Fucsovics, de nummer 41 van de wereldranglijst. De Serviër zegevierde in vier sets: 6-3, 3-6, 6-4, 6-0. De partij duurde bijna 3 uur.(ANP)