Robin Haase
Robin Haase - © ANP

US Open: Haase in spannende vijfsetter naar tweede ronde

29 augustus 2018
Robin Haase heeft de tweede ronde van de US Open bereikt. De 31-jarige Hagenaar rekende in New York in vijf sets af met de Amerikaan Mackenzie McDonald: 4-6, 4-6, 6-3, 6-1, 6-3.

Haase staat met de 49ste plaats op de wereldranglijst dertig plaatsen hoger dan de 23-jarige Amerikaan. Toch was het McDonald die het begin van de partij beheerste. Hij brak de Nederlander in de eerste en tweede set en gaf vrijwel niets weg op eigen service.

In de derde set brak Haase voor het eerst de service van McDonald en nam gaandeweg het initiatief over. Met een vroege break in de vierde set stevende hij op een vijfde set af. Daarin pakte hij meteen een 2-0-voorsprong tegen de vermoeide Amerikaan en gaf die marge niet meer weg.

In de tweede ronde wacht Haase een duel met de als tiende geplaatste David Goffin. In de eerste ronde van Roland Garros dit jaar stonden de twee tennissers ook tegenover elkaar. Goffin versloeg de Nederlander in Parijs na een vijfsetter. Haase verspeelde toen een voorsprong van 2-0 in sets.

Federer zonder moeite langs Nishioka
Roger Federer heeft zonder veel moeite de tweede ronde bereikt op de US Open. De als tweede geplaatste Zwitser versloeg in drie sets de Japanner Yoshihito Nishioka: 6-2, 6-2, 6-4. De partij duurde bijna twee uur.

Federer, die het Amerikaanse grandslamtoernooi vijf keer won, treft in de tweede ronde de Fransman Benoit Paire.

Djokovic ziek van de hitte in New York
Novak Djokovic verklaarde na zijn in vier sets gewonnen partij tegen de Hongaar Marton Fucsovics letterlijk ziek te zijn geworden van de hitte. De Serviër, op jacht naar zijn veertiende titel in een grandslam, had daarom gevraagd om een emmer naast de baan. Hij was bang dat hij moest overgeven.

Aangezien Djokovic soms ook wat wankel op zijn benen stond, besloot de organisatie tussen de derde en de vierde set een pauze van tien minuten in te lassen. Dat was voor het eerst bij het mannentoernooi op de US Open. (FOX Sports/ANP)