Colin Kaepernick (midden)
Colin Kaepernick (midden) - © ANP

USA Update: Knielende Kaepernick gezicht Nike, Bogaerts helpt Red Sox langs Albies’ Braves

4 september 2018
Colin Kaepernick heeft een belangrijke rol gekregen in de nieuwe reclamecampagne van sportkledinggigant Nike.

De 30-jarige voormalige quarterback van de San Francisco 49ers was in 2016 de eerste speler die knielde en zijn vuist omhoog stak tijdens het spelen van het Amerikaanse volkslied. Dat protest tegen buitensporig politiegeweld tegen zwarte Amerikanen kreeg veel navolging, tot groot ongenoegen van president Donald Trump.

Kaepernick raakte door die actie ook in conflict met de NFL. Hij klaagde de bond aan voor samenzwering. De 32 teams spanden volgens hem samen om hem geen contract aan te bieden. Nu is hij een van de gezichten in de nieuwe campagne 'Just do it' van Nike.

“Wij vinden Colin een van de meest inspirerende sporters van zijn generatie, die het platform sport heeft aangewend om de wereld te verbeteren”, lichtte Nike-topman Gino Fisanotti toe op de Amerikaanse sportzender ESPN.

Trump haalde op Twitter geregeld hard uit naar de knielende spelers. Die toonden volgens hem geen enkel respect voor vlag en vaderland en verdienden niets minder dan ontslag, meende de president.

Bogaerts helpt Red Sox langs Albies’ Braves
In de MLB liet Boston Red Sox nog maar eens zien waarom het de beste ploeg dit seizoen is. Het team van Xander Bogaerts was in de kraker tegen Ozzie Albies’ Atlanta Braves met 2-8 te sterk.

Er was opnieuw een hoofdrol voor de op Aruba geboren Bogaerts, terwijl Curaçaoënaar Albies eveneens weer van zich liet horen.

Bij een 0-3 achterstand vuurde Albies zijn 22ste homerun van het seizoen over de hekken. Bogaerts gaf de Red Sox in de negende inning wat ademruimte door met een tweehonkslag twee ploeggenoten over de thuisplaat te slaan: 2-7.

De Red Sox gaan aan de leiding in de American League East met 95 zeges tegenover 44 nederlagen. De Braves (76-61) staan aan kop van de National League East. (FOX Sports/ANP)

Dinsdag op FOX Sports 6

01:30 MLB: Braves vs Red Sox