Novak Djokovic
Novak Djokovic - © ANP

US Open: Djokovic stoomt door naar halve finales, Nishikori kraakt Cilic na vijf sets

6 september 2018
Novak Djokovic heeft zich geplaatst voor de halve finales van de US Open. Hij versloeg de Australiër John Millman eenvoudig in drie sets: 6-3, 6-4, 6-4.

Millman, die in de vorige ronde nog verrassend Roger Federer uitschakelde, had weinig in te brengen tegen het solide spel van Djokovic.

De Serviër liep in de eerste set meteen uit naar 3-0 en gaf de veilige marge niet meer weg. In het tweede bedrijf sloeg hij toe met een break op 4-4.

Na een vroege break van Djokovic in de derde set, knokte Millman zich nog even terug door op 3-2 terug te breken. Even later was het weer de beurt aan Djokovic, die de partij vervolgens eenvoudig afmaakte.

Kei Nishikori
De nummer zes van de plaatsingslijst neemt het op tegen de Japanner Kei Nishikori die de Kroaat Marin Cilic na een slopende vijfsetter uitschakelde.

In een partij met wisselende kansen versloeg Nishikori Cilic met 2-6, 6-4, 7-6 (5), 4-6, 6-4. Na iets meer dan vier uur spel benutte hij zijn eerste matchpoint.

De partij was een replay van de finale van 2014 in New York. Destijds won Cilic. Nishikori staat nu voor de derde keer in de halve eindstrijd van een grandslam.

De andere halve finale gaat tussen de Spanjaard Rafael Nadal en de Argentijn Juan-Martin Del Potro. (FOX Sports/ANP)