Davante Adams
Davante Adams - © ANP

USA Update: Brady loodst Patriots naar zege, unieke comeback Packers

10 september 2018
New England Patriots is het nieuwe seizoen begonnen met een eenvoudige overwinning op Houston Texans.

Aan de hand van de 41-jarige quarterback Tom Brady was de verliezend Super Bowl-finalist van vorig seizoen met 27-20 te sterk voor de bezoekers uit Texas.

Brady en Rob Gronkowski hadden allebei in de maanden na de verloren finale tegen Philadelphia Eagles gehint dat ze mogelijk hun laatste wedstrijd hadden gespeeld. De fans van de Patriots mogen de handen dichtknijpen zijn dat ze die gedachte hebben laten varen.

Hoofdrollen Brady en Gronkowski
Brady en Gronkowski speelden tegen de Texans zoals zo vaak in het verleden hoofdrollen. De 29-jarige tight end opende de score met een touchdown na een pass over 21 yards van de spelverdeler. In totaal combineerden de twee voor 123 yards.

Brady vond in het tweede kwart ook James White en Phillip Dorset voor een touchdown, waarna de Patriots uitliepen naar een 24-6 voorsprong. Alfred Blue en Bruce Ellington deden nog wat terug namens de bezoekers, maar verder liet New England het niet komen.

Unieke comeback Green Bay Packers
De meest opmerkelijke uitslag viel te noteren bij de clash tussen aartsrivalen Green Bay Packers en Chicago Bears. De ploeg van de 34-jarige quarterback Aaron Rodgers draaide een grote achterstand om in een 24-23 zege voor The Pack.

Opmerkelijk genoeg verliet Rodgers in het tweede kwart het veld met een knieblessure, maar keerde hij in de tweede helft toch weer terug binnen de lijnen. Bij een 0-20 achterstand in he vierde kwart stond de clublegende op en stuurde hij Geronimo Allison en Davante Adams de endzone in: 17-20.

Met iets meer dan twee minuten op de klok bezegelde Rodgers en wide receiver Randall Cobb de comeback met een touchdown over 75 yards.

Het was pas de eerste keer in de clubgeschiedenis dat de Packers een achterstand van meer dan zeventien punten in het vierde kwart wisten weg te werken. (FOX Sports)