Max Verstappen
Max Verstappen - © ANP

Verstappen start van tweede plek in Singapore

15 september 2018
Max Verstappen begint zondag vanaf de tweede startplaats aan de Grand Prix van Singapore. De Nederlandse coureur van Red Bull moest in de kwalificatie alleen Lewis Hamilton voor zich dulden.

De Britse coureur van Mercedes was onder het kunstlicht op het stratencircuit van Marina Bay de snelste in 1.36,015. Verstappen gaf ruim drie tienden van een seconde toe (1.36,334).

Sebastian Vettel eindigde in de Ferrari als derde. De Duitser was dik zes tienden langzamer dan Hamilton (1.36,628). Vettel heeft Valtteri Bottas van Mercedes naast zich staan op de tweede startrij, Kimi Räikkönen (Ferrari) en Daniel Ricciardo (Red Bull) vormen de derde rij.

Verstappen startte vorig jaar ook vanaf de tweede plek in de straten van Singapore. De Nederlander werd toen echter al voor de eerste bocht in de mangel genomen door de Ferrari's van Vettel en Räikkönen. Alle drie vielen ze daardoor gelijk uit.

"Dit voelt als een zeg", zei Verstappen. "Na alle problemen met de motor is het ongelooflijk om toch tweede te worden. Dat laat zien dat we een geweldige auto hebben. Ik moet zorgen dat in de race alles goed gaat bij de start. Dan is alles mogelijk. We hebben absoluut grote kans op een mooi resultaat hier."

Hamilton heeft in het WK een voorsprong van dertig punten op Vettel. De Brit bewees in Singapore maar weer eens dat zijn Mercedes in de kwalificatie onnavolgbaar is. "Alles kwam samen, dit was een van de beste rondjes die ik ooit heb gereden", zei de regerend wereldkampioen, die voor de zevende keer dit seizoen poleposition veroverde en voor de 79e keer in totaal. "Het team heeft keihard gewerkt om net dat beetje extra uit de auto te halen. Dat lukte in één magisch rondje."

Vettel, die nog zeven races heeft om Hamilton van de titel af te houden, was verre van tevreden. "Dit is niet ideaal. We wilden pole pakken, maar het was niet goed genoeg." (ANP)