WTA Seoul: Bertens vs. Sakkari

Bertens stoomt door naar finale Seoul

22 september 2018
Kiki Bertens heeft de finale van het WTA-toernooi van Seoul bereikt. De nummer twee van de plaatsingslijst was met 6-4, 6-2 te sterk voor de Griekse Maria Sakkari.

Bertens en Sakkari stonden dit jaar al twee keer tegenover elkaar. De Wateringse pakte de mondiale nummer 32 in mei in Madrid, waarna tien dagen later onderuit ging in Rome.

De twee hielden elkaar eveneens in evenwicht tijdens de eerste set in Seoul, al was dit niet te danken aan het beste tennis. Bij de tussenstand van 4-4 hadden beide speelsters al drie keer hun eigen service ingeleverd.

Bertens drukte daarna door met een love game op haar eigen opslag en maakte de set af met een vierde break.

De Nederlandse, inmiddels de nummer twaalf van de wereld, liep in het tweede bedrijf vlot uit naar 5-1, maar wist vervolgens op eigen service het karwei niet af te maken. Met een derde break op rij haalde ze daarna alsnog de wedstrijd binnen.

Het is alweer de vierde keer dit jaar dat Bertens de finale haalt van een WTA-toernooi. Ze won de topevenementen in Charleston en Cincinnati en verloor de eindstrijd in Madrid.

Kiki Bertens treft in de finale Ajla Tomljanovic. De Australische versloeg Hsieh Su-Wei uit Taiwan in drie sets: 6-4, 5-7, 6-4.  (FOX Sports)