WTA Wuhan: Bertens vs. Pavlyuchenkova

Einde zegereeks Bertens in Azië

25 september 2018
Aan de sterke serie van Kiki Bertens is in het Chinese Wuhan een einde gekomen. De nummer elf van de wereld verloor in de tweede ronde van Anastasia Pavlyuchenkova: 4-6, 2-6.

Bertens kwam tegen Pavlyuchenkova nog wel op een break voorsprong, maar gaf het voordeel snel weer weg. Ze leverde drie van haar volgende vier servicegames in en verloor alsnog de set.

Pavlyuchenkova, de nummer 39 van de wereld, stoomde in het tweede bedrijf door. Ze nam meteen een 3-0 voorsprong en sloeg het tegenoffensief van Bertens in de resterende games af. 

Zegereeks
Bertens had tot dinsdag zes zeges op rij geboekt. Vijf daarvan leverden haar de toernooiwinst op in Seoul, waar ze zondag in de finale de Australische Ajla Tomljanovic versloeg.

Een dag later vloog ze naar Wuhan waar ze meteen de baan op moest voor een partij tegen de Zwitserse Belinda Bencic. Die won ze in drie zware sets met ook nog een onderbreking wegens regen, terwijl de partij na een tweede regenpauze verhuisde naar het overdekte centercourt.

WTA Finals
De nederlaag in China was ook een domper met het oog op de WTA Finals. Bertens knokt met Karolina Pliskova om het laatste ticket voor het eindejaarstoernooi, waar de beste acht speelsters van het jaar in actie komen.

Pliskova staat achtste na haar toernooizege in Tokio afgelopen week. Bertens, de nummer negen, volgt haar op de hielen met nog een aantal evenementen voor de boeg.

Later op de dag kwam er ook nog goed nieuws voor Bertens, nadat bleek dat Pliskova eveneens onderuit was gegaan in de tweede ronde. Zij verloor van de Chinese Qiang Wang: 1-6, 6-3, 3-6. (FOX Sports/ANP)

De WTA Finals in Singapore zie je vanaf 21 oktober LIVE op FOX Sports.