Max Verstappen
Max Verstappen - © Pro Shots

Renault-baas over Verstappen: "Max klaagt teveel"

29 september 2018
Renault-baas Cyril Abiteboul is niet te spreken over de opmerkingen van de Nederlandse Formule 1-coureur Max Verstappen. De twintigjarige Limburger stelde dat de Renault-motor in zijn Red Bull "uit elkaar kon klappen" op hooggelegen circuits zoals in Mexico en Brazilië.

"Max klaagt teveel", sneerde de geïrriteerde Abiteboul op de persconferentie in Sotsji, waar zondag de Grote Prijs van Rusland is. Volgens Abiteboul moet Verstappen zich niet zo druk maken om de Renault-motoren maar zich focussen op zijn eigen prestaties en zijn racewagen.

Bij Ziggo reageerde Verstappen in duidelijke taal. "Als hij zich iets meer op zijn eigen team zou concentreren dan over mij te zeiken waren we nu al wereldkampioen. Ik vraag inderdaad veel van het materiaal. Maar ik ben hier niet om zevende te worden en diep in zijn hart weet hij dat wel."

Verstappen is niet te spreken over de motoren van Renault. "We hebben het hier wel over iemand die zeer veeleisend is", aldus de topman van Renault die Verstappen dit seizoen veel hoorde klagen over het tekort aan kracht in de motor van Renault. "En nu zegt hij dat onze motoren niet kunnen presteren op grote hoogte. Max weet zelf ook wel dat alle motoren niet optimaal werken op hooggelegen circuits."

Abiteboul stelt dat het gewoon een opdracht van Red Bull is geweest en dat Renault die uitvoert. De topman wijst ook naar Verstappens teamgenoot Daniel Ricciardo. "Max heeft altijd praatjes terwijl Daniel stiller is en op zoek gaat naar oplossingen in zijn auto." Verstappen was na de eerste twee trainingen (tweede en derde) in Sotsji opvallend mild over zijn motor en bolide. "De balans was goed en de auto gedraagt zich prima. We mogen niet klagen."

Verstappen zal het nog zes races moeten stellen met de krachtbron van Renault. Volgend seizoen gebruikt Red Bull de motoren van Honda. (ANP)