Hyun-jin Ryu
Hyun-jin Ryu - © Pro Shots

USA Update - Dodgers winnen dik dankzij uitblinker Ryu

5 oktober 2018
De honkballers van Los Angeles Dodgers hebben het eerste duel met Atlanta Braves in de play-offs van de Major League op overtuigende wijze gewonnen.

De Dodgers hadden hun Antilliaanse 'closer' Kenley Jansen zelfs niet nodig. Voor eigen publiek wonnen ze wedstrijd één in de best-of-fiveserie met 6-0.

De Koreaanse pitcher Hyun-jin Ryu was de grote man bij de thuisclub. De 31-jarige werper hield het zeven innings vol op de heuvel en stuurde acht keer een slagman van de Braves met drie slag (strike-out) terug naar de dug-out.

Ozzie Albies, de 21-jarige Antilliaan die dit seizoen bij Atlanta zoveel indruk maakt in de MLB, produceerde slechts één honkslag. Dankzij twee homeruns namen de Dodgers al snel een ruime voorsprong, die ze niet meer uit handen gaven.

Jonathan Schoop, ook een international van Oranje, begon met Milwaukee Brewers de play-offs met winst op Colorado Rockies: 3-2. De beslissing viel pas in de tiende, extra inning. Schoop kwam alleen in de vijfde inning even in actie als pinch-hitter (vervangende slagman), maar hij ging meteen uit en werd weer vervangen. 

Eerste zege LA Lakers met LeBron James
LeBron James heeft zijn eerste overwinning kunnen vieren in het shirt van Los Angels Lakers. De Amerikaanse topbasketballer won met zijn nieuwe ploeg de oefenwedstrijd in het eigen Staples Center tegen Sacramento Kings met 128-123.

'King James' tekende in vijftien minuten speeltijd voor achttien punten, vier assists en drie rebounds. Brandon Ingram was met 31 punten het beste op schot bij de Lakers.

In de aanloop naar het nieuwe seizoen in de NBA zijn alle ogen gericht op James, de 33-jarige superster van de competitie die Cleveland Cavaliers heeft verruild voor de Lakers. James moet voor een nieuwe glorietijd gaan zorgen bij de roemruchte club uit Los Angeles. De zestienvoudig NBA-kampioen wist zich de afgelopen vijf jaar niet te plaatsen voor de play-offs.

De eerste twee oefenwedstrijden met James in de ploeg gingen deze week verloren, maar tegen Sacramento Kings was er wel succes. (FOX Sports/ANP)