Verstappen
Verstappen - © Pro Shots

Verstappen ondanks tijdstraf opnieuw op podium in Japan

7 oktober 2018
Max Verstappen heeft een sterke derde plaats behaald in de Grote Prijs van Japan. De Limburger van Red Bull incasseerde vroeg in de race vijf seconden straftijd, maar wist desondanks een sterke race af te sluiten op het podium.

Verstappen was vanaf de derde startpositie goed weg, maar na vier ronden verremde hij zich voor een bocht en raakte even van het circuit af. Bij het terugrijden de baan op raakte hij de Ferrari van Kimi Räikkönen. De wedstrijdleiding beoordeelde het incident als een onveilige manoeuvre en gaf de Nederlander een tijdstraf van 5 seconden.

De Limburger was het er niet mee eens, maar reed stug door. Kort daarna kreeg zijn Red Bull zelf een tik van de Ferrari van Vettel, die op een onmogelijke plek probeerde Verstappen binnendoor in te halen. Vettel spinde als gevolg van de touché en viel ver terug. Verstappen handhaafde zich op de derde plaats, maar zijn auto liep wel schade op.

Het ontbreken van een stuk van zijn chassis brak hem op in de slotfase van de race, toen hij nog steeds derde lag en zijn tijdstraf had geïncasseerd tijdens zijn bandenwissel. Verstappen liep snel in op Bottas en kwam op de bumper van de Mercedes, maar het lukte hem toch niet zijn beschadigde auto langs de Fin te sturen.

Het is het derde jaar op rij dat de Nederlander op het podium eindigt in Japan. De twee voorgaande jaren eindigde Verstappen als tweede. (FOX Sports/ANP)