Eduardo Nunez viert een solo home run met Xander Bogaerts (rechts)
Eduardo Nunez viert een solo home run met Xander Bogaerts (rechts) - © ANP

USA Update: Bogaerts maakt met Red Sox einde aan titelaspiraties Gregorius

10 oktober 2018
De honkballers van de Boston Red Sox hebben een einde gemaakt aan de hoop van Didi Gregorius en New York Yankees om mee te doen in strijd om de titel in de MLB.

Met slagman Xander Bogaerts, een andere Oranje-international, wonnen de Red Sox met 4-3. Daarmee kwam de stand in de best-of-five in totaal op 3-1. Voor de Yankees zit het seizoen erop. Boston gaat verder in de American League Championship Series tegen Houston Astros.

De eerste wedstrijd tegen de titelverdediger in een best-of-seven serie is vrijdag. De winnaar plaatst zich voor de World Series. "We hebben 26 spelers nodig gehad om deze tweestrijd te missen", loofde Red Sox-manager Alex Cora zijn volledige selectie.

Hij zag onder anderen werper Steven Wright kort voor het eerste duel met de Yankees geblesseerd wegvallen. "We zijn een compleet team, ik kan altijd terugvallen op anderen."

Houston Astros
Na de zege van de Red Sox op de Yankees treft het team van Xander Bogaerts nu Houston Astros, de winnaar van de World Series van vorig jaar. 

De andere halve eindstrijd zal gaan tussen Los Angeles Dodgers, waar Kenley Jansen onder contract staat, en Milwaukee Brewers. 

De winnaars van beide clashes zullen eveneens in een best-of-7-serie gaan bepalen wie zich dit jaar tot winnaar van de World Series kroont.

Rivaliteit
Een zege in de postseason van de MLB is natuurlijk altijd lekker, maar om daarmee ook nog eens je aartsrivaal uit te schakelen, dat maakt iets extra's los. Reden te meer voor een goed feestje aan de kant van de Red Sox.

En alsof het uitschakelen van de rivaal al niet genoeg was doen de Red Sox er via Twitter nog een niet al te subtiel schepje bovenop. (FOX Sports)