Kiki Bertens
Kiki Bertens - © Pro Shots

Bertens doet slechte zaken met verlies in tweede ronde in Linz

11 oktober 2018
Kiki Bertens is er niet in geslaagd de kwartfinales te bereiken van het WTA-toernooi van Linz. De Nederlandse tennisster, sinds maandag de nummer tien van de wereld, verloor in de tweede ronde van de Russische Margarita Gasparian: 7-5, 2-6, 7-6 (3).

Het duel duurde ruim twee uur. De 24-jarige Gasparian bezet de 137ste plaats op de wereldranglijst. Bertens kwam in de eerste set tot twee keer toe een break voor, maar beide keren verloor ze niet veel later haar servicegame.

In de tweede set nam ze na twee breaks een 4-0 voorsprong en leek ze de partij onder controle te hebben. Ook in de derde set nam Bertens meteen een break voorsprong. Gasparian moest bij een medische time-out aan haar linkervoet worden behandeld, maar pakte kort erna de break. Bertens liet bij 3-3 en 4-4 vijf kansen op een break onbenut. In de tiebreak kwam ze op een achterstand van 5-1, waarna de Russin met 7-3 de partij besliste.

De nederlaag komt slecht uit voor Bertens. De 26-jarige tennisster, als tweede geplaatst in de Oostenrijkse stad, is in een strijd gewikkeld met vooral de Tsjechische Karolina Pliskova om deelname af te dwingen aan de WTA Finals in Singapore. Daar treffen de beste acht tennissters van dit jaar elkaar.

Pliskova bereikte in Tianjin al wel de kwartfinales. Bertens leverde in ieder geval geen punten in, omdat ze vorig jaar in Linz verloor in de eerste ronde. Bertens speelt volgende week in Moskou. (FOX Sports/ANP)