Kenley Jansen
Kenley Jansen - © ANP

USA Update - Dodgers naast Brewers, Sprong maakt indruk

14 oktober 2018
LA Dodgers heeft de tweede wedstrijd tegen Milwaukee Brewers met 4-3 gewonnen. De onderlinge stand in de MLB-play-offs is daardoor nu gelijk: 1-1.

Justin Turner was de uitblinker aan de kant van de Dodgers. De 33-jarige Amerikaan sloeg onder meer deze fantastische home-run.

Ook Kenley Jansen deed goede zaken. De Nederlandse pitcher gooide de wedstrijd tegen de Brewers, waar Jonathan Schoop speelt, met een mooie save in het slot. De Dodgers maakten daarmee een einde aan Brewers' zegereeks van twaalf wedstrijden. 

Bogaerts
De honkballers van Boston Red Sox met Oranje-international Xander Bogaerts zijn de finale van de American League slecht begonnen. In Boston won Houston Astros het eerste duel in de play-offs met 7-2.

De bezoekers uit Houston pakten in de tweede inning een 2-0-voorsprong, maar zagen de Red Sox langszij komen in de vijfde slagbeurt. Met een punt was er opnieuw een voorsprong in de zesde inning. In de laatste slagbeurt maakten de Astros het echte verschil met twee homeruns en vier runs. De Red Sox met Bogaerts konden in de afsluitende slagbeurt niet meer terugkomen.

Sprong springt eruit
In de NHL ging Pittsburgh Penguins vannacht met 4-3 onderuit tegen Montreal Canadiens. Ondanks de nederlaag maakte Daniel Sprong indruk. De Nederlander leverde een prachtige assist bij de openingsgoal van Dominik Simon.

Volgens de Amerikanen ligt er voor Sprong een mooie toekomst in het verschiet. In een interview met zijn club Pittsburgh Penguins laat de 21-jarige Amsterdammer weten dat het voor hem een absolute droom is om in de grootste ijshockeycompetitie van de wereld te mogen spelen. (FOX Sports)