Bizar moment: fan voorkomt homerun

USA Update - Bogaerts en Jansen lonken naar World Series

18 oktober 2018
De kans wordt steeds groter dat binnenkort twee honkballers van Oranje tegenover elkaar staan in de World Series.

Xander Bogaerts won in de play-offs van de MLB met Boston Red Sox het vierde duel met Houston Astros met 8-6, waardoor de ploeg uit Boston in de best-of-sevenserie een voorsprong nam van 3-1.

Kenley Jansen stelde de winst veilig voor Los Angeles Dodgers in het vijfde duel met Milwaukee Brewers (5-2), waardoor zijn ploeg nu met 3-2 voor staat in het klassement.

Bogaerts, de korte stop van de Red Sox, sloeg in Houston twee ploeggenoten binnen. Het duel kende een merkwaardig incident in de tweede inning. José Altuve dacht met een verre klap een homerun te scoren en daarmee de stand gelijk te trekken namens de Astros.

Mookie Betts deed nog een ultieme poging om de bal te vangen, maar werd gehinderd door het publiek toen hij bij de muur omhoog sprong. Hoewel de bal al over het hek leek te zijn verdwenen, besloot de arbitrage om Altuve uit te verklaren.

Houston Astros werd vorig jaar kampioen van de MLB door LA Dodgers in de World Series met 4-3 te verslaan, maar de titelverdediger staat nu op de rand van uitschakeling. De Astros moeten donderdagavond voor eigen publiek de vijfde wedstrijd winnen om in de race te blijven.

De Dodgers liggen wel op koers om weer de grote finale te halen. De ploeg uit Los Angeles won opnieuw in het eigen Dodger-stadion, met dank aan de startende werper Clayton Kershaw die het liefst zeven innings vol hield op de heuvel. De Antilliaanse pitcher Jansen maakte het als 'closer' af. Bij Milwaukee Brewers deed Jonathan Schoop niet mee. (FOX Sports/ANP)

Astros vs. Red Sox (Game 5) zie je in de nacht van donderdag 18 oktober op vrijdag 19 oktober om 02.00 uur op FOX Sports 4

Brewers vs. Dodgers (Game 6) zie je in de nacht van vrijdag 19 oktober op zaterdag 20 oktober om 02.30 uur op FOX Sports 6