Red Sox naar World Series
Red Sox naar World Series - © ANP

USA Update - Boston Red Sox naar World Series

19 oktober 2018
Xander Bogaerts heeft zich met Boston Red Sox geplaatst voor de World Series. De 4-1 zege op Houston Astros was genoeg voor het eerste ticket naar de Amerikaanse honkbalfinale.

De onderlinge stand in de best-of-sevenserie kwam door de zege op 4-1 in het voordeel van de Red Sox, een stand die niet meer in te halen is door de Astros. 

Rafael Devers was de grote man bij Boston Red Sox. Hij sloeg in de zesde inning drie punten binnen. Bogaerts verscheen vier keer aan slag maar kwam niet tot een score. Houston Astros veroverde vorig seizoen nog de titel. Boston staat voor het eerst sinds 2013 in de finale.

Bogaerts, korte stop van Boston Red Sox, komt in de finale sowieso een ploeggenoot van het Nederlands team tegen: Kenley Jansen en Jonathan Schoop maken allebei nog kans op een plek in de World Series.

Kenley Jansen heeft met Los Angeles Dodgers nog één zege nodig voor een plaats in de finale van het Amerikaanse honkbalseizoen. De Dodgers leiden in de halve finale tegen de Milwaukee Brewers, waar Jonathan Schoop speelt, met 3-2. Beide ploegen treffen elkaar in de nacht van vrijdag op zaterdag opnieuw, deze wedstrijd is te zien op FOX Sports 6. (FOX Sports/ANP)

​Brewers vs. Dodgers (Game 6) zie je in de nacht van vrijdag 19 oktober op zaterdag 20 oktober om 02.30 uur op FOX Sports 6