Kenley Jansen viert de plaatsing voor de World Series
Kenley Jansen viert de plaatsing voor de World Series - © ANP

USA Update - Dodgers plaatsen zich voor World Series

21 oktober 2018
Dankzij een 5-1-overwinning in de allesbeslissende Game 7 tegen Milwaukee Brewers hebben de honkballers van Los Angeles Dodgers zich geplaatst voor de World Series.

Daarin is Boston Red Sox de tegenstander, te beginnen dinsdag. De Dodgers veroverden voor het laatst in 1988 de titel, voor Boston is het vijf jaar geleden.

Christian Yelich had het thuispubliek in Milwaukee nog laten juichen met een homerun in de eerste inning. Verrevelder Yasiel Puig had de bal net niet kunnen pakken, maar werd later als slagman de held van de avond. Met twee man op de honken sloeg hij een homerun in de zesde inning die de stand op 5-1 bracht. Eerder had Cody Bellinger, gekozen tot meest waardevolle speler in de National League Championship Series, met een 'homer' met één man op de honken voor de 2-1 gezorgd.

De Dodgers, met Oranje-international Kenley Jansen, verloren vorig jaar in de World Series van Houston Astros, het team dat door de Red Sox uit de finale werd gehouden. Bij dat laatste team staat Xander Bogaerts onder contract.

"Het was vanaf het begin een zwaarder seizoen dan vorig jaar'', zei Jansen. "Daarom voelt het bereiken van de World Series nog beter." (FOX Sports/ANP)