Bertens wil schitteren op WTA Finals

Kiki Bertens gaat voor kroon op fantastisch jaar

22 oktober 2018
Voor Kiki Bertens kan het jaar eigenlijk al niet meer stuk: met drie WTA-titels en sinds maandag de negende plek op de wereldranglijst overtreft 2019 alle verwachtingen. Toch is er kans op nog meer succes in de WTA Finals in Singapore.

Op het slottoernooi in het vrouwentennis komen de acht beste tennissters in actie en daar hoort Bertens na de afzegging van Simona Halep 'gewoon' bij.

Maandag start de jacht op de belangrijkste prijs buiten de vier Grand Slam-toernooien en de Nederlandse is zeker niet kansloos.

Bertens
Voor Bertens ging plaatsing voor het toernooi met vallen en opstaan. Na de teleurstelling van het niet halen van het toernooi kwam de opluchting en vreugde na de opzegging van Halep.

Nu moet Bertens zich bewijzen. Het was een zwaar jaar, maar Bertens kent haar missie: "Nog een week knallen, dan genieten en uitrusten."

Sluiter
Ook voor Bertens' bejubelde coach - Raemon Sluiter - moet de vakantie nog een weekje wachten. Na de uitschakeling vorige week in Moskou moest de Rotterdammer opeens schakelen, oplappen en de spullen pakken richting Singapore.

Lang ging de strijd om het 'laatste' ticket tussen Bertens en Karolina Pliskova. De Tsjechische trok uiteindelijk aan het langste eind, mede door winst in het 'grotere' WTA-toernooi van Tokyo, terwijl Bertens in Seoul zegevierde.

Kerber
De eerste horde voor Bertens is gelijk de grootste: Angelique Kerber is de nummer twee van de wereld en door het uitvallen van Halep op papier de favoriet voor de eindzege.

Van onderschatting zal bij de Duitse geen sprake zijn, want ze is vol lof over Neerlands trots: "Bertens verdient het om op de WTA Finals te staan."

Halep
Ondanks dat Halep wegens een hernia verstek moet laten gaan in Singapore is ze toch naar Zuidoost Azië afgereisd. De Roemeense heeft zich duidelijk bij haar lot neergelegd en is in haar nopjes met haar nieuwe sneakers.

De partij tussen Kiki Bertens - Angelique Kerber op de WTA Finals zie je maandag vanaf ongeveer 15.30 uur op FOX Sports 5

FOX Sports doet deze week live en uitgebreid verslag van de WTA Finals in Singapore. Dat betekent dat ook alle wedstrijden van Kiki Bertens live en in samenvatting te zien zijn.