WTA Finals: Kerber vs. Bertens

Bertens stunt en wint van Kerber bij debuut op WTA Finals

22 oktober 2018
Kiki Bertens heeft maandag voor een grote stunt gezorgd op de WTA Finals. De Nederlandse versloeg de als eerste geplaatste Angelique Kerber in drie sets: 1-6, 6-3, 6-4.

De eerste set werd door Bertens, momenteel de nummer 9 van de wereld, nog verloren van de Duitse Kerber. Maar in de sets daarna herstelde ze zich knap en wist ze haar debuut op de WTA Finals te bekronen met een zege.

Bij een 6-1, 2-1 achterstand kwam trainer Reamon Sluiter de baan op om Bertens moed in te spreken. "Let's go meissie!", waren de laatste woorden van Sluiter voordat Bertens aan haar spectaculaire comeback begon. 

Comeback
‚ÄčNiemand gaf iets voor de kansen van Bertens na de eerste set. Na haar beste tennisjaar ooit oogde Bertens vermoeid en was ze slordig in haar slagen. De eerste servicegame wist ze nog te winnen, maar daarna liep de dertigjarige Duitse eenvoudig uit.

Na de peptalk van Sluiter ging Bertens met meer overtuiging spelen en daar werd de ervaren Kerber nerveus van. De Duitse ging fouten maken en Bertens domineerde met rake klappen. De Nederlandse trok de stand gelijk en liep daarna uit naar 6-3.

In de derde set was het lang wachten op de eerste speelster die haar service hield. Dat gebeurde pas in de achtste game toen Bertens van 0-40 toch nog terugkwam. Kerber won daarna op 'love', waarna Bertens het na 2 uur en 2 minuten afmaakte met een harde smash.

Bonus
Voor de 26-jarige Wateringse was deelnemen aan het toernooi met de beste acht tennissters van het jaar een grote bonus. Ze mocht meedoen door een afzegging van Simona Halep en werd zo de derde Nederlandse deelneemster ooit aan het prestigieuze eindejaarstoernooi. 

Eerder op de dag wist Sloane Stephens in dezelfde groep als Bertens al te winnen. De Amerikaanse versloeg Naomi Osaka in drie sets. Stephens is woensdag de tegenstandster van Bertens. (FOX Sports)