World Series Game 1: Boston Red Sox - Los Angeles Dodgers

Bogaerts met de Red Sox op jacht naar zijn tweede titel

24 oktober 2018
Boston Red Sox heeft de eerste slag geslagen in de World Series tegen Los Angeles Dodgers. Het team van Xander Bogaerts was in Game 1 met 8-4 te sterk voor de ploeg van Kenley Jansen.

Op een koud en winderig Fenway Park schoot de thuisploeg uit de startblokken met twee runs in de eerste inning. De Dodgers lieten zich niet kennen en hielden gelijke tred tot in het eerste deel van het vijfde bedrijf: 3-3.

Oranje-international Bogaerts hielp vervolgens Mookie Betts over de thuisplaat voor de 4-3, waarna Rafael Devers eveneens een punt binnensloeg voor de Red Sox.

De Dodgers brachten de marge nog terug tot één run, maar Eduardo Núñez gooide de wedstrijd in de zevende inning in het slot met een homerun die goed was voor drie punten.

Bogaerts is met de Red Sox, de beste ploeg van het reguliere seizoen, op jacht naar zijn tweede titel. De korte stop werd vijf jaar geleden al eens kampioen met de ploeg uit Boston.

Jansen, die vorig jaar met de Dodgers de World Series verloor van Houston Astros, kwam dinsdag als afsluitende werper niet in actie.

Game 2 van de best-of-seven-serie staat woensdagnacht opnieuw in Boston op de rol. (FOX Sports)

Game 2 tussen Boston Red Sox en Los Angeles Dodgers zie je in de nacht van woensdag op donderdag om 02.00 uur LIVE op FOX Sports 4 (NL commentaar) en FOX Sports 6 (US commentaar).