WTA Finals: Bertens vs. Stephens

Bertens buigt na zenuwslopende derde set voor Stephens: "Gemiste kans"

24 oktober 2018
Kiki Bertens is er niet in geslaagd de stunt tegen Angelique Kerber een goed vervolg te geven. In haar tweede duel was Sloane Stephens te sterk: 7-6, 2-6, 6-3.

De zege van Kerber op Naomi Osaka eerder op de dag betekende dat Bertens bij een overwinning op de Amerikaanse toptennisster al zeker was van de halve finale. Bertens leek na een ijzersterke tweede en een goede opening van de derde set hard op weg naar dit droomscenario, maar toen kwam Stephens los. 

Ze maakte een 0-2 achterstand in games tamelijk gemakkelijk ongedaan en liep zelfs uit naar 4-2. Na de krachtige comeback van Stephens slopen er langzaam steeds meer fouten in het spel van Bertens. Na een kleine twee uur en twintig minuten spelen moest de Nederlandse uiteindelijk buigen voor Stephens. 

​Gemiste Kans
Bertens besefte na afloop dat ze een mooie kans had laten liggen.
"Mijn service is de laatste tijd een beetje twijfelachtig. Ik sla nogal veel dubbele fouten. In de derde set deed ik dat twee keer achter elkaar bij een voorsprong van 2-0. Dat was natuurlijk zonde. Op dat moment had ik die break moeten vasthouden en misschien wel moeten doordrukken. Maar nu gaf ik Sloane het gevoel dat er iets te halen viel. Ze speelde in de derde set ook heel goed en slim tegen mij."

 

Jacht op halve finale gaat door
Vrijdag kan Bertens alsnog een plek in de halve finale bemachtigen. Dan is Osaka de tegenstander. (FOX Sports/ANP)

​Bertens - Osaka is vrijdag vanaf 10.00 uur LIVE te zien op FOX Sports 5