World Series Game 2: Boston Red Sox - Los Angeles Dodgers

Bogaerts belangrijk in overwinning Red Sox

25 oktober 2018
Boston Red Sox heeft ook het tweede duel in de World Series gewonnen van de Los Angeles Dodgers. In Fenway Park in Boston was de thuisploeg de bezoekers uit LA met 4-2 de baas.

Red Sox had het eerste duel in de best-of-sevenserie al met 8-4 gewonnen.

De Nederlandse international Xander Bogaerts had voor Boston het eerste punt in de tweede slagbeurt binnengelopen. De bezoekers namen in de vierde inning een 2-1 voorsprong, maar konden dat maar kort vasthouden. In de vijfde slagbeurt liep Christian Vazquez de gelijkmaker binnen en bezorgde J. D. Martinez Red Sox nog twee punten met een rake klap. Daarna werd er niet meer gescoord.

Bij de Dodgers bleef werper Kenley Jansen net als in het eerste duel de hele wedstrijd op de bank. De derde wedstrijd wordt vrijdag in Los Angeles afgewerkt.

David Price was de startwerper bij Boston. Hij deed zijn werk naar behoren en hield het zes innings vol op de heuvel. Zijn tegenhanger bij de Dodgers, de Zuid-Korean Ryu Hyun-jin, had het moeilijker en werd in de vijfde inning gewisseld.

De Red Sox en de Dodgers, twee van de grootste clubs in de Amerikaanse Major League Baseball, staan voor het eerst tegenover elkaar in de World Series, de finale van het seizoen.

Bogaerts (25) won in 2013 met Boston al eens de titel, Jansen (31) verloor vorig jaar met de Dodgers de World Series van Houston Astros. Het is voor het eerst dat twee Nederlandse honkballers actief zijn in de finale van de MLB. (FOX Sports/ANP)

Game 3 tussen Boston Red Sox en Los Angeles Dodgers zie je in de nacht van vrijdag op zaterdag om 01.30 uur LIVE op FOX Sports 4 (NL commentaar) en FOX Sports 6 (US commentaar).