Caroline Wozniacki
Caroline Wozniacki - © Pro Shots

Wozniacki kampt sinds US Open met reuma

25 oktober 2018
Caroline Wozniacki is vlak voor de US Open gediagnosticeerd met reuma. Dat onthulde de Deense nummer drie van de wereld donderdag in Singapore, nadat ze was uitgeschakeld bij de WTA Finals.

"Het was een grote schok voor mij. In mijn hoofd voelde ik mij altijd een van de fitste tennissters en dan krijg je plots dit nieuws", zei de 28-jarige Wozniacki bij de persconferentie na het verlies tegen de Oekraïense Elina Svitolina (7-5, 5-7, 3-6).

"Ik moet het gewoon accepteren en ermee leren omgaan. Na de US Open ging ik uitzoeken wat de beste methoden waren om met reuma om te gaan. Ik heb een van de beste artsen op het gebied van reumatische klachten bezocht en ben een behandeling gestart", vertelde Wozniacki, die vorig jaar nog de beste was in Singapore.

De Australian Open-winnares raakte na Wimbledon oververmoeid. Op een ochtend kon ze haar armen niet meer boven haar hoofd tillen, waarna ze haar lijf liet onderzoeken. Artsen constateerden de auto-immuunziekte reuma bij Wozniacki. De tennisster beseft dat de ziekte die zwelling van de gewrichten en vermoeidheid veroorzaakt voor een topsporter niet ideaal is.

"Maar ik weet ook dat het bij sommige mensen niet erger wordt. De medicatie werkt op dit moment uitstekend bij mij", zegt Wozniacki die haar ziekte pas bekend wilde maken na het tennisseizoen, om niemand te laten denken dat ze zich slecht voelt.

"Ik voel me ook helemaal niet slecht. Natuurlijk, op sommige dagen kan ik mijn bed niet uitkomen. Maar op goede dagen lijkt het alsof ik helemaal geen reuma heb. Ik ben optimistisch en denk dat de ziekte geen grote invloed gaat hebben op mijn verdere tenniscarrière." (FOX Sports/ANP)