WTA Finals: Bertens vs. Osaka

Kiki Bertens naar halve finales WTA Finals

26 oktober 2018
Kiki Bertens heeft zich geplaatst voor de halve finales van de WTA Finals. In haar derde en laatste groepswedstrijd moest de Japanse Naomi Osaka de strijd staken met een bovenbeenblessure.

Op het moment dat Osaka opgaf, had Bertens net de eerste set met 6-3 gewonnen.

Beide speelsters wonnen hun eerste drie servicegames en waren in de beginfase aan elkaar gewaagd. Osaka speelde een slordige game op 3-3 en Bertens volgde die op met een overtuigende opslaggame. Na de achtste game liep Osaka naar de umpire toe om een blessurebehandeling aan te vragen en ze verdween enkele minuten van de baan om haar bovenbeen opnieuw in te laten tapen.

Bij haar terugkeer maakte Osaka geen frisse indruk meer en ze sloot de game af met een dubbele fout. Na beraad met de artsen en oogcontact met haar coach besloot ze na 47 minuten op te geven. "Het is nooit leuk om zo een wedstrijd te winnen. Ik hoop dat ze zich snel beter voelt", zei Bertens direct na afloop.

Bertens had in Singapore haar eerste groepswedstrijd gewonnen van Angelique Kerber uit Duitsland en haar tweede groepsduel verloren van de Amerikaanse Sloane Stephens.

Of Bertens als groepswinnares naar de laatste vier gaat, wordt later duidelijk. Als Stephens wint van Kerber, dan wint de Amerikaanse de groep. (FOX Sports/ANP)